FOTO: infobijeljina

Pravo na podsticaj za samozapošljavanje u Bijeljini ostvarilo je osam lica sa evidencije Zavod za zapošljavanje Republike Srpske, objavljeno je na zvaničnoj stranici grada.

Gradska uprava Bijeljina i Zavod za zapošljavanje Republike Srpske raspisali su javni poziv za dodjelu 40.000 KM podsticaja, od čega je iz gradskog budžeta obezbijeđeno 50 odsto sredstava, a preostalih 50 odsto programa finansiraće Zavod za zapošljavanje.

Prema objavljenoj rang-listi, administrativnu provjeru prošle su četiri žene i četiri muškarca koji će iskoristiti podsticaj za razvoj zanatstva kroz samozapošljavanje nezaposlenih lica sa evidencije Zavoda za zapošljavanje.

Oni su izabrani među 13 prijavljenih, od kojih petoro nisu bodovani, jer neki od njih nisu ovjerili izjave, priložili prijavni obrazac, ili su prijavljeni na evidenciji nezaposlenih poslije objavljivanja javnog poziva, a u jednom slučaju djelatnost koju je prijavljeni planirao da registruje nije zanatska.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )