FOTO: null

U Domu zdravlja Bijeljina danas je počelo vakcinisanje stanovništva protiv sezonskog gripa.

Zamjenik direktora Doma zdravlja Bijeljina Srđan Mijatović rekao je da se svake godine u prosjeku vakciniše oko 2.000 stanovnika, tako da je ova zdravstvena ustanova obezbijedila 1.500 doza vakcine, dok je Institut za javno zdravstvo Republike Srpske obezbijedio 1.000 doza za kategorije stanovništva koje su oslobođenje plaćanja. 

On je naveo da pravo na besplatnu vakcinu imaju pacijenti oboljeli od malignih bolesti koji su na hemoterapiji, dijabetičari na insulinu, pacijenti koji primaju hemodijalizu, pacijenti koji su imali operaciju na otvorenom srcu, djeca oboljela od cistrične fibroze, radnici koji rade na odjeljenjima intezivne njege, kao i ratni vojni invalidi i članovi porodica poginulih boraca. 

"Vakcina se preporučuje osobama starijim od 65 godina života, hroničnim bolesnicima, djeci mlađoj od pet godina, posebno onoj koji imaju bronhijalnu astmu i slične pulmološke smetnje, zatim ženskim osobama koje planiraju trudnoću, kao i osobama koje borave u kolektivima", rekao je Mijatović. 

Ovo je najranije započeta akcija vakcinacije u odnosu na prethodne godine.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )