FOTO: InfoBijeljina.com

Drugi retest na virus korona zaražene medicinske sestre iz Bolnice „Sveti Vračevi“ je negativan i ona će danas iz karantina u Domu učenika biti otpuštena kući, gdje će, prema epidemiološkim propisima, narednih 14 dana biti u izolaciji.

U Domu učenika od danas će boraviti jedno lice pozitivno na kovid-19, a klinička slika zaraženog je stabilna i bez simptoma.

Prema podacima iz JZU „Sveti Vračevi“, bolnički karantin je trenutno prazan, 14 lica je u bolničkoj izolaciji, a sedam u kućnom nadzoru. Jutros je iz Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske u gradsku bolnicu stiglo ukupno 30, a u Dom zdravlja 16 negativnih rezultata testova na kovid-19. U Gradu Bijeljina je do sada testirano ukupno 820 lica.

Pod nadzorom Higijensko-epidemiološke službe Doma zdravlja je 376 osoba, od toga je 35 smješteno u karantin pri Osnovnoj školi „Vuk Karadžić“. U karantinu u Rači nalaze se četiri lica, od kojih je jedno lice iz Bijeljine.

U prethodna 24 časa granični prelaz Rača prešlo je 68 vozila, dok je Pavlovića most prešlo 11 vozila. Ovlašćeni inspektori su izdali 31 rješenje o izolaciji.

Policijska uprava Bijeljina izdala je 23 prekršajna naloga za lica koja nisu koristila ličnu zaštitnu opremu (maske i rukavice). Komunalna policija je izvršila kontrolu 12 lica u izolaciji i sva lica su pronađena na adresi. Gradski zdravstveni inspektor je do sada izdao ukupno 200 rješenja o izolaciji.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )