FOTO: Srna

U bijeljinskoj Bolnici "Sveti vračevi" juče je uspješno urađena operacija urođene fistule na vratu kod devetogodišnje djevojčice koju je izveo poznati dječiji plastični hirurg iz Beograda Radoje Simić, uz asistenciju dječijeg hirurga iz bijeljinske bolnice Mikajla Lazića, objavljeno je na zvaničnoj stranici ove zdravstvene ustanove.

Lazić je naveo da su iskustva stručnjaka poput doktora Simića, koji se školovao u Japanu, veoma dragocjena za bijeljinske ljekare i najavio skori povratak Branke Dakić sa specijalizacije, čime će Bolnica biti bogatija za još jednog stručnjaka iz oblasti dječije hirurgije.

Simić, koji je direktor Instituta za zdravstvenu zaštitu majke i deteta Srbije "Dr Vukan Čupić", pohvalio je rukovodstvo bolnice u Bijeljini za dobru organizaciju rada i pozitivne promjene, kao što je razvoj informacionog sistema.

On je objasnio kompleksnost današnjeg operativnog zahvata, navodeći da je riječ o bezazlenom otvoru na vratu koje dijete ima od rođenja, a pruža se od donjeg dijela vrata do krajnika i prolazi pored važnih krvnih sudova i nerava, što zahtijeva od hirurga preciznu tehniku kojom se odstranjuje kompletan kanal, da ne bi dolazilo do infekcije i da bi se isključila mogućnost pojave bilo kakvih komplikacija u budućnosti, poput zloćudnog tumora.

Direktor Bolnice "Sveti vračevi" Zlatko Maksimović rekao je da je sa Simićem dogovorena dugotrajna saradnja.

"U narednom periodu proširićemo procedure iz oblasti pedijatrije i dječije hirurgije koje do sada nisu rađene u bijeljinskoj bolnici", najavio je Maksimović i dodao da je ulaganje u znanje najveća investicija.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )