FOTO: null

SARAJEVO - Službenici Jedinice granične policije Bijeljina spriječili su krijumčarenje 819 kutija raznih vrsta cigareta bez akciznih markica iz Srbije u BiH.

Krijumčarenje je otkriveno juče na području Bijeljine kada je državljanin Srbije čiji su inicijali Ž.R. /37/ na biciklu prevozio cigarete koje su prethodno ilegalno čamcem preko rijeke Drine prenesene na teritoriju BiH, saopšteno je iz Granične policije BiH. 

Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH cigarete su privremeno oduzete, a protiv Ž.R. biće dostavljen izvještaj zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo krijumčarenje u vezi sa nezakonitim prometom akciznih proizvoda. 

Od državljanina Srbije, čiji su inicijali Ž.R. /49/, juče je prilikom granične kontrole oduzeta falsifikovana dozvola CEMT /odobrenje za međunarodni prevoz roba u drumskom saobraćaju/. 

Ovo lice kontrolisano je u teretnom motornom vozilu marke "daf", nacionalnih oznaka Srbije, pri izlasku iz BiH na graničnom prelazu Rača. 

O događaju je obaviješten tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, a u toku je daljnji rad na ovom slučaju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )