FOTO: null

Bijeljina izbacuje semafore: Cijeli grad u kružnom toku

Vodeći se za pozitivnim iskustvima evropskih zemalja u oblasti regulisanja saobraćaja u gradovima, u Bijeljini je prije nekoliko godina na najprometnijim raskrsnicama, umjesto instaliranja semafora, uslijedila izgradnja kružnih tokova.

Tako je prije nekoliko godina u gradu izgrađeno osam kružnih raskrsnica. Nekoliko je izgrađeno na izlaznim putnim pravcima prema Brčkom, Beogradu i Zvorniku, dok je nekoliko kružnih raskrsnica izgrađeno u užem gradskom jezgru.

S obzirom na to da ovakav način regulisanja saobraćaja omogućava smanjenje gužve i saobraćajnih nezgoda, u najavi je izgradnja još dva kružna toka, na tzv. raskrsnici „kod Bleda" i kod Željezničke stanice. Idejno rješenje za kružni tok koji će biti izgrađen na raskrsnici ulica 27. marta, Nikole Tesle, Srpske vojske i Žrtava fašističkog terora već je urađeno.

Ipak, realizaciju ove investicije usporava činjenica da planirano rješenje zahvata i dio privatnog zemljišta, te su u toku pregovori s vlasnicima parcela. Semafori koji se sada nalaze na raskrsnici „kod Bleda" bit će izmješteni na neku drugu lokaciju u gradu.

Još jedna od kritičnih tačaka koja je navedena u izvještaju CJB Bijeljina o bezbjednosti saobraćaja koji je predstavljen na posljednjoj sjednici gradskog parlamenta jeste raskrsnica ulice Kneza Miloša i Žrtava fašističkog terora.

I za ovu dionicu pokušava se iznaći adekvatno rješenje. U Odjeljenju za stambeno-komunalne poslove ističu da je od postavljanja semafora na kritičnoj raskrsnici u Majevičkoj ulici u Bijeljini znatno smanjen broj saobraćajnih nezgoda.

Stanje se i dalje prati i ukoliko bude neophodno, kažu, reagovat će se dodatnim mjerama i rješenjima.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )