FOTO: null

Juče je naš grad posjetila mala, ali odabrana grupa turista iz Beograda predvođena Slavicom Berić iz turističkog društva „Izletnik“, gdje su se jednodnevnim izletom upoznali sa turističkim potencijalom Bijeljine.

Slavica sa "Izletnikom" dolazi u naš grad od 2006.godine, i može se reći, jedna je od zaslužnih osoba što se naš grad sada nalazi u turističkoj ponudi, kao jedna od veoma zanimljivih destinacija. Za ovih devet godina koliko Slavica organizuje turističke grupe što sa "Izletnikom", što privatno, u Bijeljinu je dovela preko 1.000 ljudi.

- "Mi smo organizovali prvi, iz Srbije, dolazak u Semberiju. Tada sam razmišljala da otvorimo nešto, da pređemo preko Drine, da vidimo kako naši sunarodnici žive, šta tu ima. Tada su mi rekli, po turističkim agencijama, da ovde nema šta da se ponudi, da oni turističke grupe vode negdje drugdje", kaže Slavica za portal InfoBijeljina.

Nakon toga Slavica je zvala muzej da pita da li oni imaju šta ponuditi i tada je naišla na tadašnjeg direktora muzeja Mirka Babića koji joj je rekao: 

- "Ne znam, možda smo mogli da probamo", i počeo je nabrajati, da mogu da vide Banju Dvorovi, zatim Vladikin dvor, Tavnu, Stanišiće..., i nakon toga su shvatili da imaju turu, da imaju maršutu. 

Prve godine sa Izletnikom je došlo preko 200 ljudi u Bijeljinu, u dva navrata su organizovali izlete. Obilazeći Manastir Tavna, mati Marta i otac Lazar su ih dočekali kao svoje najbliže. Oni su tim gestom bili ganuti i to je jedan od razloga što su i naredne godine ponovo došli u naš grad. Nakon toga, po Beogradu se pročulo da odlaze ture u Bijeljinu i drugi su počeli da organizuju, turističke agencije, udruženja prenzionera. 

- "Tad sam vidjela samo potencijal, malo je bilo onoga što je stvarno na terenu moglo da se vidi, sem muzeja i Manastira. Manastir Tavna se tada sređivao. Ako vam kažem da je trava bila oko manastira i nije bilo ograde, onda vam dovoljno govori koliko je to davno bilo, u poređenju sa ovim danas, kaže Slavica, dodajući da danas, kada dolaze u Bijeljinu, oni imaju već dobru turističku destinaciju.

Za ovih devet godina, koliko Izletnik dolazi u Bijeljinu, svi turisti imaju isto osjećanje, a to je, da ne mogu da vjeruju da blizu Beograda postoji tako lijepo mjesto, gdje može fino da se provede dan, oduševljeni ljubaznošću i gostoprimljivošću Semberaca. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )