FOTO: InfoBijeljina

Za dobijanje građevinske dozvole u Bijeljini u prosjeku je potreban 31 dan, navedeno je u izvještaju gradskog Odsjeka za građevinske i upotrebne dozvole.

Izdavanje građevinske dozvole za izgradnju poslovnog objekta prosječno traje 25 dana, za izgradnju višeporodičnog objekta 36 dana, za izgradnju individualnog stambenog objekta 57 dana i za izgradnju ostalih objekata 46 dana. 

Odsjek za građevinske i upotrebne dozvole lani je izdao 121 građevinsku dozvolu - 39 za izgradnju individualnih stambenih objekata, 12 za izgradnju višeporodičnih objekata, 42 za izgradnju poslovnih objekata i 28 za izgradnju ostalih objekata kao što su ograde, trafostanice i bazne stanice za mobilnu telefoniju. 

Broj dozvola izdatih za izgradnju poslovnih objekata veći je za 11 u odnosu na 2017. godinu, za izgradnju višeporodičnih objekata izdate su četiri dozvole više, dok je broj dozvola za izgradnju individualnih stambenih objekata smanjen za 12. 

U gradskom Odsjeku za legalizaciju izdate su 32 naknadne građevinske dozvole, 12 upotrebnih dozvola i 82 rješenja o građevinskoj i upotrebnoj dozvoli. 

Ove informacije dio su godišnjeg izvještaja o radu gradonačelnika i Gradske uprave Bijeljina koji će biti razmatran na sjednici Skupštine grada u četvrtak, 21. marta. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )