FOTO: null

Udruženje “Pravda” iz Bijeljine pokrenulo je peticiju za ostvarivanje prava demobilisanih boraca Vojske Republike Srpske koji su, kako kažu, na margini društva. Prikupljanje potpisa trajaće mjesec dana, a nakon toga uslijediće i veći protest, najvjerovatn

“Tražimo da se objavi registar da se zna ko je bio borac, tražimo zdravstvenu zaštitu i da primanja demobilisanih boraca budu 410 maraka, što je najniže cijena rada. Mi nećemo milostinju da mi neko da 10 maraka za struju. Tražimo ono što nam pripada. Ako novca nema, da se oduzima nepravedeno stečena imovina”, rekao je predsjednik Udruženja “Pravda”, Bijeljina, Dušan Stevanović.

On je istakao da će ova peticija biti upućena i Vladi Republike Srrpske i Narodnoj skupštini.

“Tražimo posebnu sjednicu parlamenta, mada nismo optimisti da će se to u ovom mandatu desiti jer je izborna godina, a kampanja traje već godinu dana”, dodao je Stevanović.

Dimitrije Vuković, rodom iz Smoluće nastanjen u Triješnici kod Bijeljine, ističe da borci već umiru, nezaposleni su, loša su im primanja.

Isto je i sa ratnim vojnim invalidima i penzionerima, ističe Vuković.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )