FOTO: InfoBijeljina

Mlada pjesnikinja i učenica Osnovne škole „Sveti Sava“ iz Bijeljine Jana Čičarova odlučila je da sav novac od prodaje njene zbirke pjesama „Nebo obećava“ donira djeci sa Kosova i Metohije, a istovremeno je pozvala sve sugrađane da u ovu školu donesu po jednu knjigu iz ličnih biblioteka, koje će zajedno sa novcem biti poslate na Kosmet.

Čičarova, inače učenica devetog razreda, rekla je za portal InfoBijeljina da su je vaspitali tako da, ukoliko joj Bog podari određene stvari, ona je svjesna da treba s drugima da ih podijeli.
 
- To je „politika“ koju poštuje naša porodica i uvijek mi je drago da svoju sreću mogu da podijelim sa drugima. Prije nekoliko mjeseci je u gradskoj biblioteci održana promocija moje zbirke pjesama „Nebo obećava“ i u srcu sam osjećala da prihod od prodaje knjiga treba da podijelim sa drugima, u ovom slučaju sa djecom sa Kosova i Metohije. Osim toga, došli smo na ideju da pozovemo sugrađane da doniraju knjige iz ličnih kolekcija koje ćemo takođe poslati na Kosmet – navela je Čičarova.

 
Ona je istakla da poziv za doniranje knjiga traje do kraja aprila i da donatori ne moraju biti samo učenici osnovnih škola, nego svi građani.
 
- U akciju su uključene i druge osnovne škole sa područja Bijeljine, a cilj nam je da prikupljena sredstva i knjige posredstvom organizacije iz Beograda „Srpska solidarnost“ pošaljemo na Kosovo. U narednom periodu ćemo odlučiti da li će donacija biti upućena jednoj školi ili više njih, ali suština je da ona dođe do djece sa Kosova i Metohije. Nema Srba bez Kosova, to je moja poruka – naglasila je Čičarova.

 
Vjeroučiteljica Stanislava Stančić iz Osnovne škole „Sveti Sava“ kaže za InfoBijeljinu da je Janina ideja naišla na podršku cijelog kolektiva i da njena ideja za donatorsku akciju treba da posluži kao primjer mladima.
 
- Ova Janina ideja je divna i plemenita, te je odmah dobila moju podršku. Bila sam i na promociji njene zbirke, pjesme su joj sjajne i preporučila bih svim školskim bibliotekama na području grada da je nabave. Možemo samo da poželimo da u svakoj generaciji imamo više učenika poput Jane, koji će znati šta je pravi patriotizam – rekla je Stančićeva.

 
Direktor Osnovne škole „Sveti Sava“ Vladimir Vulović naveo je da je Škola veoma ponosna na Janu, koja je pokazala veliku humanost, veliko srce i empatiju prema drugima. 

- Ovim putem bih pozvao sve škole i druge zainteresovane sugrađane da se uključe u akciju i da je uspješno sprovedemo do kraja aprila – dodao je Vulović.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )