FOTO: InfoBijeljina.com

U Bijeljini je danas otvorena izložba ratnih fotografija jedinica Vojske i Policije Republike Srpske pod nazivom „Brčanski zid“, a predsjednik Udruženja veterana Garde „Panteri“ Petar Cvijetinović izjavio je za InfoBijeljinu da je autor većine fotografija poznati beogradski fotograf Tomislav Peternek.

- Danas obilježavamo 32 godine od formiranja Garde „Panteri“ i to je za nas veliki jubilej. Obavili smo polaganje vijenaca na spomeniku poginulim borcima Odbrambeno-otadžbinskog rata, a ova izložba je posvećena fotografu Tomislavu Peterneku koji je u toku rata bio sa nama i zabilježio hiljade fotografija, te „zapisao“ ratne događaje u Brčkom – rekao je Cvijetinović.

 
On je naveo da je izložbi prisustvovao veliki broj posjetilaca, što pokazuje da Garda „Panteri“ živi i danas.
 
- Na fotografijama je prikazana borba boraca Vojske Republike Srpske i Policije od 1992. do 1995. godine. Ovdje su fotografije jedinica koje su branile i odbranile Brčko – pojasnio je Cvijetinović.

 
On je istakao da se Udruženje veterana Garde „Panteri“ priprema da sa jedinicama iz Krajine i brčanskim brigadama obilježi 31 godinu Koridora - Sadejstvo '93, te je dodao da će dopunjena izložba „Brčanski zid“ biti postavljena i u Brčkom 25. juna ove godine.
 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )