FOTO: InfoBijeljina.com

Skupština grada Bijeljina usvojila je danas nacrt rebalansa lokalnog budžeta koji je uvećan sa 49 na 58 miliona KM i, uz novo kreditno zaduženje od sedam miliona KM, predviđa i rast plata gradskih funkcionera.

"Sa ovakvim zaduživanjem i otplatom dugova nismo na pravom putu", ocijenio je šef opozicionog Kluba odbornika SNSD Aleksandar Đurđević i naveo da se, uz neopravdano zaduživanje iz budžeta, plaća 1,5 miliona samo za kamate. 

Načelnik gradskog Odjeljenja za finansije Slavko Bašić rekao je u obrazloženju da je budžet rebalansom uvećan za devet miliona KM, od čega je sedam miliona KM novi kredit, pola miliona namijenjeno je za pokriće deficita iz prošle godine, a rastu i plate gradskih funkcionera, čije iznose nije naveo. 

Plate će, kako saznajemo, biti povećane gradonačelniku, predsjedniku Skupštine grada i njihovim zamjenicima.

Prema njegovim riječima, zaduženost Bijeljine je ispod zakonom dozvoljene, a novim kreditom finansiraće se završetak izgradnje kanalizacije u gradu, izgradnja nove sanitarne ćelije na regionalnoj deponiji i ugradnja reflektora na gradskom stadionu. 

Rebalans budžeta Bijeljine upućen je u javnu raspravu.

 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )