FOTO: null

Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Repulike Srpske će preispitati sve navode grupe poljoprivrednika iz Gornjeg Crnjelova u vezi dodjele koncesije nad poljoprivrednim zemljištem pravnom licu „Mlin Pavlović“.

Ministarstvo će ovo učiniti i pored toga što su i sami poljoprivrednici istakli da je sama odluka Ministarstva o dodjeli koncesije u ovom slučaju regularna i zasnovana na zakonima i pravilnicima, te što su saglasnost na izdavanje ovog zemljišta pod koncesiju dali Komisija za koncesije Republike Srpske, Pravobranilaštvo Republike Srpske i organi Gradske uprave Bijeljina.

Zemljište koje je predmet koncesije neće se početi obrađivati, dok se ne završi preispitivanje navoda iz žalbe grupe poljoprivrednika.

Poljoprivrednici iz Gornjeg Crnjelova okupili su se nedavno ispred kancelarije Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede u Bijeljini, gdje su naveli da je odluka resornog ministarstva o davanju zemljišta u zakup regularna, ali nekorektna, te da nisu znali za javni poziv za dodjelu zemlje pod koncesiju. 


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )