FOTO: null

Centar javne bezbjednosti Bijeljina sprovodi akciju pod nazivom Bezbjedna vožnja u zimskim uslovima.

U sklopu navedene akcije pripadnici Centra, vršiće pojačanu kontrolu vozača u pogledu korištenja i posjedovanja zimske opreme.

Da podsjetimo vozače, pod zimskom opremom za putničke automobile, podrazumjevaju se, zimski pneumatici sa dubinom gazećeg sloja pneumatika od minimum 4 milimetra ili ljetni profil pneumatika sa istom dubinom, ali vozači moraju da posjeduju i lance za snjeg, pogodne za postavljanje na pogonske točkove. Dok za teretna vozila pored navedenog potrebno je posjedovati lopatu i vreću pjeska od 25 do 50 kilograma.

Napominjemo, da nepropisno rastojanje u kolskoj vožnji čest je uzrok saobraćajnih nezgoda u zimskim uslovima, iz kojih razloga je potrebno da vozači drže veće rastojanje.

Centra javne bezbjednosti Bijeljina, apeluje vozačima da u zimskim uslovima saobraćaja prilagode brzinu kretanja stanju puta, s obzirom da zaustavni put vozila u takvim okolnostima može biti dva puta veći u odnosu na zaustavni put na suvom kolovozu.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )