FOTO: InfoBijeljina.com

Tokom prvih pet mjeseci ove godine Centru za pružanje besplatne pravne pomoći obratilo se 1.508 lica za besplatnu pravnu pomoć.

U istom periodu 2019. godine za besplatnu pravnu pomoć obratilo se ukupno 2.740 lica. 

“Vanredno stanje i vanredna situacija zbog pandemije virusa COVID-19 uticali su da se znatno manji broj lica obratio za besplatnu pravnu pomoć u analiziranom periodu 2020. godine”, objasnio je za portal InfoBijeljina Slobodan Vukotić, vršilac dužnosti pomoćnika direktora Centra za pružanje besplatne pravne pomoći.

Prema njegovim riječima, lica se najčešće obraćaju za pružanje besplatnih pravnih savjeta iz stvarno - pravne, radno - pravne i porodično - pravne oblasti. 

“Najčešća zastupanja pred nadležnim sudovima se odnose na parnične, vanparnične i izvršne postupke”, rekao je Vukotić za portal InfoBijeljina.

Centar za besplatnu pravnu pomoć je Republička upravna organizacija u sastavu Ministarstva pravde. Osnivač je Vlada Republike Srpske

Cilj je da se pravna pomoć pruži fizičkim licima, građanima Republike Srpske i drugim licima koja se nalaze na teritoriji RS, identifikovanim kao socijalno ugrožene kategorije, a koji nisu u situaciji da izmiruju troškove zastupanja u postupcima ostvarivanja svojih prava i na zakonu zasnovanih interesa pred sudovima u Republici Srpskoj.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )