FOTO: null

Akcijom besplatnih pregleda ljekara na punktu u centru grada Dom zdravlja Bijeljina obilježio je danas Svjetski dan zdravlja čija je tema ove godine univerzalna dostupnost zdravstvene zaštite.

Direktor Doma zdravlja Duško Milovanović rekao je novinarima da je zdravstvena dostupnost naročito značajna u oblastima reproduktivnog zdravlja, zdravlja novorođenčadi i djece uopšte, a da posebnu pažnju treba obratiti na imunizaciju. 

Prema njegovim riječima, domovi zdravlja u Republici Srpskoj kontinuirano rade i na prevenciji masovnih nezaraznih oboljenja koja su vrlo prisutna, naročito hipertenzija, oboljenja srca i šećerna bolest, a među malignim oboljenjima to su rak grlića materice i tumori debelog crijeva. 

Milovanović je rekao da Dom zdravlja Bijeljina ima 85.000 registrovanih osiguranika, ali je politikom Vlade Republike Srpske i za građane koji nemaju zdravstveno osiguranje obezbijeđena besplatna osnovna zdravstvena zaštita koja se odnosi na stanja životne ugroženosti, određena zarazna i maligna oboljenja. 

On je istakao da je Dom zdravlja dobro opremljena zdravstvena ustanova koja ima 400 zaposlenih, što je optimalno u odnosu na broj osiguranika. 

Besplatni pregledi na punktu koji je postavljen na centralnom gradskom trgu od 11.00 do 13.00 časova omogućili su građanima mjerenje nivoa šećera u krvi, krvnog pritiska, antropometrijska mjerenja, kao i savjete ljekara. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )