FOTO: null

Kulturna manifestacija „Graja lipovog gaja“ se po 4. put organizuje od strane SKUD-a „Lazarica“ u seoskom parku „Lipik“ u Batkoviću.

Kao uvertira, veče ranije, u isto vrijeme (petak od 20:00) biće organizovana dječja predstava pozorišta „Maslačak" iz Bijeljine.

Glavni događaj se odvija u subotu 22.juna. od 20:00 časova, gdje će pored domaćina na zelenu scenu izaći SKUD „Crnjelovo" iz neposrednog komšiluka, KUD „Ilićka" iz Brčkog, DNNT „Pećinci" iz Beograda, KUD „Ostrovo" iz srpske dijaspore u Hrvatskoj, kao i predstavnici srblja u Austriji, KUD „Dukat" iz Traiskirhena, tj. KUD „Kragujevački" iz Materzburga.

Događaj će milozvučnijim učiniti takođe i Srpsko Crkveno pjevačko društvo „Srbadija" iz Bijeljine.

Poseban dio mnogobrojne publike će činiti delegacija sa Kosova koja će jedno popodne svog kratkog boravka u Republici Srpskoj provesti pod krošnjom našeg lipovog gaja.

Poslije zvaničnog dijela nastupiće muzički program od strane orkestra Mige Doknića.

Pored podrške mještana i lokalnih privrednih subjekata, događaj će podržati i posjetiti Ministarstvo Turizma i Trgovine, kao i Grad Bijeljina.

Organizatori se trude ovu lokalnu manifestaciju pretvoriti u tradiciju regionalnog karatkera i time obogatiti ponudu bijeljinskog kulturnog ljeta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )