FOTO: null

Zbog enormnog povećanja potrošnje vode, posebno u seoskom području Banjaluke, iz gradskog "Vodovoda" su uputili apel da se voda racionalno koristi kako ne bi došlo do poremećaja u vodosnabdijevanju.

Posebno se apeluje da se voda ne koristi za zalijevanje bašta, pranje vozila i slično, zbog čega će komunalna policija obilaziti pojedine dijelove grada.

Ovo je zaključak sa sastanka u Odjeljenju za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja, kojem su pored predstavnika Odsjeka za poslove civilne zaštite prisustvovali i predstavnici "Vodovoda" i Centra za razvoj i unapređenje sela.

Načelnik Odjeljenja za komunalne i stambene poslove i poslove saobraćaja Zoran Novaković je istakao da je upravo prekomjerna i neracionalna potrošnja, koja je u nekim dijelovima grada dvostruko veća od normalne, jedan od najvećih razloga što na pojedinim seoskim područjima dolazi do poremećaja u vodosnabdijevanju.

Direktor "Vodovoda" Branka Trninić kaže da je snabdijevanje gradskog područja uredno, ali da je takođe enormno povećana potrošnja na izvorištu "Subotica" sa kojeg se snabdijevaju Šibovi i viši dijelovi Pavlovca, zbog čega se očekuje da domaćinstva koja koriste tu vodu, istu i racionalno troše.

Jedna cisterna biće stacionirana u Stričićima, koja će snabdijevati stanovništvo tog dijela seoskog područja. Obezbijeđene su i dežurne cisterne koje će biti upućivane na teren po potrebi.

Procijenjeno je da za sada nema potrebe za postavljanjem cisterni s pitkom vodom u gradu, jer postoje javne česme na nekoliko lokacija koje su u funkciji.

Iz Civilne zaštite osim što apeluju na racionalnu potrošnju vode, upozoravaju i na veliku opasnost od požara.

Svi koji borave na otvorenom trebalo bi da obrate pažnju i smanje rizik od eventualnog izbijanja požara.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )