FOTO: InfoBijeljina

Uprava kriminalističke policije Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske podnijela je Republičkom javnom tužilaštvu Izvještaj protiv B.M., A.S. i G.N. iz Banjaluke zbog sumnje da su, predstavljajući se kao poreski inspektori, zahtijevali novac od građana na području više gradova i opština u Republici Srpskoj.

"Nakon kriminalističke obrade ova tri lica, lice M.B., inače službeno lice Poreske uprave Republike Srpske, predato je sinoć, u nadležnost Republičkog javnog tužilaštva.
 
Istragom koju su sproveli inspektori Uprave kriminalističke policije MUP-a i Policijske uprave Mrkonjić Grad, a pod nadzorom postupajućeg tužioca Republičkog javnog tužilaštva, utvrđeno je da su osumnjičena lica u vremenskom periodu od 01.01.2023. do dana podnošenja izvještaja, na području Banjaluke, Mrkonjić Grada, Gradiške, Čelinca i Kotor Varoša dogovarala, organizovala, te se lažno predstavljala, zloupotrebljavajući službeni položaj, kao inspektori Poreske uprave RS", saopšteno je iz MUP-a Republike Srpske.
 
Navode da su oni tom prilikom koristili službene značke i legitimacije Poreske uprave RS, a koju je posjedovalo lice B.M., te su od građana zahtjevali i uzimali novac. Na ovaj način su prevarili više privrednih subjekata.
 
"Policijski službenici su u okviru ovih aktivnosti izvršili pretrese stambenih objekata, pokretnih stvari i službenih prostorija Poreske uprave RS koje navedena lica koriste", stoji u saopštenju.
 
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane kojima su se obraćala navedena lica ili imaju saznanja o njihovom djelovanju, da to prijave najbližoj policijkoj stanici. 
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )