FOTO: null

Javna ustanova Banja „Dvorovi“ kod Bijeljine ostvarila je u prošloj godini poslovni gubitak od 223.988 KM, a ovo je peta godina zaredom kako posluje s gubitkom.

Ukupne dugoročne i kratkoročne obaveze Banje „Dvorovi“, koja ove godine obilježava 30 godina postojanja, dostigle su 1,47 miliona KM.

Dugoročne obaveze po kreditima i drugim obavezama iznose 775.195 KM, dok kratkoročne obaveze prema radnicima i dobavljačima iznose 696.461 KM.

U Banji „Dvorovi“ u medicinskom i turističkom sektoru, te u sektoru pravnih, opštih i finansijsko – komercijalnih poslova zaposleno je 72 radnika, od čega je 68 njih u stalnom radnom odnosu i četvoro radnika radi na određeno vrijeme.

Direktor Banje „Dvorovi“ Vlatko Jeftić, u godišnjem izvještaju o poslovanju, koji će 11. maja biti prezentovan i odbornicima Skupštine grada, konstatuje da „iskazani gubitak i akumulirane obaveze ne bi trebalo da predstavljaju kočnicu u daljem radu i razvoju Banje“.

„U ovakvim teškim poslovnim vremenima nismo ni nezadovoljni postignutim, jer smo, ipak, uspjeli povećati prihode i održati likvidnost, a značajniji iskorak ne možemo ostvariti bez osnivača i vlasnika kapitala, a to je Grad Bijeljina“, ističe Jeftić, naglašavajući da i dalje vjeruje u najbolje namjere osnivača da će Banji pružiti maksimalnu podršku.

Jeftić kaže da bi, ukoliko bi se tokom 2016. godine uspjeli obezbijediti značajniji ugovoreni poslovi, te ukoliko bi vremenske prilike tokom ljeta bile na nivou prošlogodišnjih, Banja mogla riješiti probleme održavanja tekuće likvidnosti, što je i osnovni preduslov za realizaciju daljih razvojnih planova.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )