FOTO: Kurir.rs

Uživaćete u ovom kremastom, jednostavnom, ljetnjem desertu.

Sastojci: 500 ml mlijeka, 1 puding od vanile, 80 g šećera, 1 kesica želatina, 300 ml slatke pavlake, 4-5 banana, 200-250 g keksa (zavisi od tepsije) 2 kašike marmelade od jagode, 2 kašike vode, 80-100 g čokoladnih mrvica ili rendane čokolade.

Za glazuru: 100 ml slatke pavlake, 100 g čokolade za kuvanje.

Priprema: Želatin potopiti u vodu da se omekša. U mlijeko stavite šećer i prah od pudinga, pa skuvati. U vruć puding dodajte želatin, sjedinite i ostavite da se hladi. Povremeno promiješajte da se ne napravi korica.

Keks umačite u mlijeko ili sok, pa poređajte jedan red u pleh obložen pek papirom. U šerpici pomiješajte dvije kašike vode i dvije kašike marmelade, pa stavite da se zagrije na ringli. Trećinu rastopljene marmelade premažite preko keksa. Ponovite postupak još dva puta - treba da bude ukupno tri reda keksa premazanog marmeldom.

Umutite hladnu slatku pavlaku, pa joj postepeno dodajte ohlađen puding i mutite da se lijepo sjedini. Osam punih kašika sjedinjenog fila odvojite sa strane i pomiješajte sa čokoladnim mrvicama, pa sa dve-tri kašike napravite tanak sloj preko keksa. Oljuštite banane i poređajte preko, a njih premažite ostatkom fila sa čokoladnim mrvicama. Poravnajte, pa preko izlijte umućenu slatku pavlaku s pudingom.

Stavite da se hladi sat vremena u frižideru, pa oko 30 minuta u zamrzivaču. Dok je kolač u zamrzivaču, u šerpicu sipajte 100 ml slatke pavlake i izlomite 100 g čokolade za kuvanje. Istopite na ringli, a ne dozvolite provri. Sklonite i ostavite da stoji 2-3 minuta, pa prelijte kolač.

Vratite u zamrzivač još pola sata da se glazura stegne, pa prebacite u frižider. Uživajte u fenomenalnom ukusu!

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )