FOTO: Glas Srpske

U zemljama regiona danas su upaljeni crveni ili narandžasti meteoalarmi koji upozoravaju na veoma visoke temperature, a meteorolozi pozivaju na poštovanje pravila u datim vremenskim uslovima.

U Dubrovniku je noćas temperatura bila 30, Splitu 29, a u Rijeci 28 stepeni. Za danas je najavljen vrh toplotnog talasa u Hrvatskoj. Biće veoma toplo u većem dijelu zemlje, a samo za tri hrvatske regije, osječku, karlovačku i gospićku, nije objavljeno upozorenje na izuzetno visoke temperature.

U svim zemljama regiona izdato je upozorenje na veoma visok UV indeks.

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas se očekuje do 39 stepeni Celzijusa, a na snazi je narandžasto upozorenje. U mnogim predjelima očekuje se i tropska noć jer će minimalna temperatura ostati iznad 20 stepeni.

"Preduzmite mjere, očekuju se ekstremno visoke temperature. Zaštitite sebe, decu i starije. Postupajte prema savjetima koje su izdala nadležna tijela", upozorili su meteorolozi.

U Crnoj Gori će tako biti sunčano i veoma toplo, a prognozirana temperatura do 39 stepeni, u Podgorici čak 40. More će biti talasasto, a njegova temperatura 25 stepeni.

Vruće i veoma toplo vrijeme biće i u Sjevernoj Makedoniji, a meteorolozi su za kraj dana, u zapadnom dijelu zemlje najavili kišu sa grmljavinom i ponegdje gradom.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )