FOTO: Nezavisne / Tanjug / AP

Američki predsjednik Džozef Bajden sastao se večeras sa svojim timom za nacionalnu bezbjednost kako bi izvršili procjenu napada Irana na Izrael, prenosi CNN pozivajući se na američkog zvaničnika.

Kako navodi, sastanak u Bijeloj kući je u toku.
 
Bijela kuća prethodno je saopštila da će se Bajden sastati sa sa zvaničnicima američkog Savjeta za nacionalnu bezbjednost.
 
Bajden je prekinuo svoje putovanje za vikend u Delaver kako bi razgovarao o događajima na Bliskom istoku, prenosi Džeruzalem post.
 
Američki predsjednik je u petak rekao da očekuje iranski napad na Izrael "prije, nego kasnije".
 
Predsjednika su o situaciji na Bliskom istoku ranije obavijestili i savjetnik za nacionalnu bezbjednost Džejk Saliven i glavni zamjenik savjetnika za nacionalnu bezbjednost Džon Fajner, dodaje se u saopštenju Bijele kuće. Kako se navodi, ministar odbrane Lojd Ostin, državni sekretar Entoni Blinken i načelnik generalštaba general Čarls Braun će biti na sastanku, zajedno sa Salivenom i Fajnerom.
 
Teheran je pokrenuo napad na Izrael, nakon što je prijetio da će uzvratiti na navodni izraelski napad na iransku ambasadu prošle nedjelje u Damasku u kojem su ubijeni viši komandant prekomorskih snaga Iranske revolucionarne garde i šest drugih oficira, prenosi Tanjug.
 
Izraelske odbrambene snage saopštile su večeras da je Iran lansirao bespilotne letelice ka Izrealu. Premijer Benjamin Netanjahu upozorio je Teheran da će se Izrael zaštititi od svake prijetnje. Više od 100 dronova lansirano je u tri talasa iz Irana ka Izraelu, procijenile su Izraelske odbrambene snage.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )