FOTO: null

Budžet Vlasenice je u debelom minusu. Rebalansi služe samo da prikriju rastrošnost opštinske vlasti...

Načelnik opštine Vlasenica Dragoslav Todorović i njegovi najbliži saradnici nekontrolisanio troše novac iz opštinskog budžeta zbog čega najviše trpe građani, tvrdi za Istinu  dobro upućen izvor iz ovog grada. Naš sagovornik navodi da se za funkcionisanje opštine Vlasenica odavno interesuju i nadležna tužilaštva te da ne bi bilo iznenađenje ako bi uskoro bila podignuta i optužnica protiv lokalnih moćnika.

- Opštinski budžet dobio je negativan revizorski izvještaj za 2013. godinu a tada je slučaj po službenoj dužnosti predat tužilaštvu. Revizor je najviše zamjerki uputio na proces javnih nabavki, zbog sumnji pošto se nisu sprovodili otvoreni javni procesi nego je sve išlo po skraćenim procedurama. Čak su na neke ugovore stavljane i oznake „hitno“ iako je njihova realizacija išla tek šest mjeseci nakon sprovedene javne nabavke. Međutim, lokalni vlastodršci se nisu osvrtali na opomene revizora i nastavili su po istom i u 2014. godini kada je zabilježen deficit u opštinskom budžetu od oko 200.000 maraka. Rebalans budžeta je urađen 27. decembra, par dana pred kraj godine, samo da bi se prikrili postojeći gubici. Zbog nezakonitih realokacija taj rebalans je takođe nezakonit zbog čega bi neki mogli i u zatvor - tvrdi sagovornik Istine.

On dodaje da opozicija u lokalnom parlamentu konstatno upozorava vlast na nezakonitosti u funkcionsianju opštine ali bez konkretnih rezultata. Štaviše, na stranu SDS vlasti u Vlasenici prešla su i dva odbornika opozicionog SNSD, Simo Stupar i Davor Golijan koji su za to bogato nagrađeni. Prema tvrdnjama našeg izvora, čak je Golijanova supruga imenovana za savjetnika načelnika Todorovića.


Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )