FOTO: null

Ne, Dan zaljubljenih nije najomiljeniji dan za prosidbu. Nije to ni veče dočeka Nove godine. Idealan trenutak za klečanje pred onom pravom je na Badnje veče.

Rezultati istraživanja koje je sprovela britanska kompanija "Chillisauce", koja se bavi organizovanjem venčanja, pokazali su da je na prvom mestu najpopularnijih dana u godini za prosidbu dan uoči Božića.

Prema pisanju britanske štampe, 31 odsto od oko 10.000 anketiranih reklo je da je Badnje veče najidealniji trenutak da se klekne pred izabranicom svog srca.

Na drugom mestu je dan Svetog Valentina, odnosno Dan zaljubljenih (22 odsto), a na trećem Novogodišnja noć (18 odsto).

Sendi Moreta, direktorka agencije "Chillisauce", navela je da je Badnje veče idealno za prosidbu jer je "to je romantično doba godine, sa snežnim pahuljicama, svetlećim i drugim dekoracijama, ali i porodični praznik".

"To je trenutak u godini koji se dovodi u vezu sa porodicom i porodičnim ritualima. Porodica je na okupu, a sa prosidbom se simbolički započinje jedna nova porodica", objasnila je sociološkinja Elen Lamont.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )