FOTO: srpskainfo.com

Slijetanje aviona kompanije Rajaner, koji je letio iz Berlina za Banjaluku, preusmjereno je na aerodrom u Bukureštu, u Rumuniju. Lokacija slijetanja je promijenjena zbog grmljavine.

– Ovaj let iz Berlina u Banjaluku 16. juna preusmjeren je u Bukurešt zbog oluja u Banjaluci. Let je nastavljen do Banjaluke kasnije tokom noći kada su se vremenski uslovi poboljšali. Let iz Banjaluke prema Berlinu takođe je kasnije odgođen zbog toga što su članovi posade prekoračili dozvoljene sate za let. Hotelski smještaj i obroci osigurani su za putnike, a polazak iz Banjaluke za Berlin sljedećeg jutra 17. Juna – saopšteno je iz Rajanera.

Međutim, jedna osoba koja se našla u avionu koji je trebao sletjeti u Banjaluku tvrdi da je proživio pravu noćnu moru. On govori da još uvijek nije odgonetnuo zašto je slijetanje preusmjereno u Bukurešt, koji je otprilike 900 kilometara udaljen od Banjaluke.

– Predviđeno polijetanje iz Berlina bilo je u 18.40 sati, a avion je poletio u 19.30. Trebali smo oko 21 sat da sletimo u Banjaluku. Pilot je pokušao sletjeti, ali zbog nevremena je ipak podigao avion i kružili smo oko Banjaluke neko vrijeme. Nakon možda pola sata ili sat dobili smo informaciju da idemo na drugi aerodrom. To je bio Bukurešt. Zaista je nejasno zašto baš letimo tamo, na aerodrom koji je udaljen 900 kilometara od Banjaluke – izjavio je nezadovoljni putnik za Klix.

On je dodao i to da su u Rumuniju sletjeli oko 23 sata, ali im duže vrijeme nisu dopustili da izađu iz aviona. Govori i to da su bili bez hrane i pića te da je većina putnika bila gladna i žedna.

– Flašicu vode od pola litra su naplaćivali tri evra, ali je ubrzo i te vode nestalo, nije je bilo moguće kupiti. Neke porodice su izašle iz aviona, ne želeći dalje da proživljavaju traume. U avionu smo proveli dva sata zarobljeni, ne znajući kada ćemo poletjeti. Poletjeli smo tek oko jedan sat iza ponoći, a u Banjaluku smo stigli oko pola tri. Let od sat i po pretvorio se u noćnu moru od sedam sati. Svi smo bili iscrpljeni. Mnogi koji nisu iz Banjaluke nisu znali kako da nastave dalje svoje putovanje jer su zakasnili na autobuske linije prema svom krajnjem odredištu – istakao je on.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )