FOTO: pixabay

Kristijan Adeler (36) prije sedam mjeseci krenuo je pješke iz Njemačke prema Japanu, gdje namjerava da prati Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine.

Pustolov Adeler na put je krenuo iz Lauhringena pod sloganom ”1 Man 1 Way“ (jedan čovjek, jedan put). Tokom putovanja imao je priliku da upozna različite ljude i kulture, putovanje od 16.000 kilometara bi trebalo da traje 500 dana. Adeler stopira jedino u slučaju nepovoljnih vremenskih prilika, a nakon sedam mjeseci i puta od 5.350 kilometara, stigao je u Dogubajazit u Turskoj.

Avanturista je ostao oduševljen bogatim kulturnim naslijeđem, naročito Palatom Ishak-paše koja je uvrštena na UNESCO listu. Nakon Dogubajazita nastavio je preostali put od 11.000 kilometara.

Adeler je rekao da je iz Lauhringena krenuo 14. marta da bi pratio Olimpijske igre u Tokiju 2020. Pojasnio je kako su mu poznanstva i prijateljstva sklopljena na putovanju povećala motivaciju.

”Tokom putovanja koje će trajati 500 dana, odnosno 16 mjeseci, preći ću put od 16.000 kilometara i vidjeti 16 zemalja. Namjeravam 25. jula 2020. da stignem u Tokio. Ukoliko izuzmemo vrijeme za odmaranje, svaki dan prelazim po 40 kilometara i budim se na novom mjestu. Upoznajem nove ljude i krajeve. Veoma je uzbudljivo i riječ je o zanimljivom eksperimentu“, rekao je Adeler.

O doživljajima tokom putovanja piše i na svom blogu, a u Turskoj se nalazi već deset nedelja.

”Obišao sam mnoge gradove od zapada do istoka. Turska je zemlja bogate istorije i kulture“, rekao je Adeler koji je ostao oduševljen načinom na koji su se Turci ophodili prema njemu tokom putovanja.

Dodao je kako mu ljudi na njegovom putovanju često poklanjaju sitnice i da je sklopio lijepa prijateljstva.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )