FOTO: null

Organizacija Crvenog krsta Grada Bijeljina donirala je danas automobil marke citroen C3 gradskoj Narodnoj kuhinji za potrebe rada ove ustanove, koja svakodnevno sprema besplatne obroke za 253 korisnika.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić se zahvalio Crvenom krstu Grada Bijeljina i donatorima ove organizacije na svakodnevnom predanom radu i humanosti.

- Poklonjeni automobil koristiće Narodnoj kuhinji, koja svaki dan prehranjuje 253 korisnika, za dostavu obroka za 50 nepokretnih korisnika, kojima se obroci dostavljaju na kućnu adresu. Saradnja Gradske uprave i Crvenog krsta je uvijek bila odlična i na dobrobit najugroženijima – ocijenio je Mićić.

Perica Gligić, predsjednik Crvenog krsta iz Bijeljine istakao je da ova organizacija sve svoje akcije sprovodi u velikoj mjeri zahvaljujući dobroj saradnji sa Gradskom upravom.

- Donacija automobila je još jedna potvrda naše dobre saradnje. Mi u Crvenom krstu smatramo da je korisnije da automobil bude korišćen za prevoz robe i hrane, odnosno za pomoć najugroženijima, nego da stoji parkiran ispred naših prostorija – zaključio je Gligić.

On je podsjetio da je gradski Crveni krst za novogodišnje praznike, pored 253 korisnika Narodne kuhinje, paketima hrane obradovao još  340 korisnika.

- Građani uglavnom doniraju garderobu, a mi preko radnih organizacija obezbjeđujemo novčana sredstva za kupovinu hrane i pakete higijene za potrebe naših korisnika. Za novogodišnju akciju 14.000 KM je donirao švajcarski Crveni krst, a podijeljene su  i pečenice u vrijednosti oko 5.000 KM – podsjetio je Gligić.

Mitar Škorić, šef Odsjeka za zajedničke poslove u Gradskoj upravi, istakao je da će donirani automobil značajno poboljšati rad Narodne kuhinje, jer će kućne dostave i sitne nabavke od sada biti vršene ovim vozilom, a ne kombijem.

- Pripremani obroci za korisnike se sastoje od variva, mesa i pola hljeba. Od variva se sprema kupus, đuveč, krompir, makarone i pasulj. Za kupovinu namirnica godišnje se iz budžeta izdvaja 90.000 KM, za distribuciju harne se izdvaja 7.000 KM, za troškove vode i struje, radnike koji vrše distribuciju i podjelu hrane na punktovima, kao i radnike koji pripremaju obroke izdvaja se 22.000 KM – podsjetio je Škorić.

Narodna kuhinja u Bijeljini je otvorena 2006. godine. U toku 14 godina rada obroci za najugroženije nisu se spremali samo dva dana, za vrijeme velike poplave - 15. i 16. maja 2014. godine. Pored 50 kućnih dostava, hrana pripremljena u Narodnoj kuhinji distribuše se na četiri punkta u gradu i dva u Janji. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )