FOTO: null

Gradiće se auto put Brčko –Bijeljina, uvjerava ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić. Kaže, da je to odavno planirano, ali da ne zna kada će sve biti realizovano.

„Kao logična posledica toga , veza koridora 5-C, sa Srbijom bi trebao biti i autoput od Brčkog prema Bijeljini i dalje prema Srbiji. Imamo to u planu. Pregovaramo sa jednom kineskom kompanijom. Razgovori teku i nadam se pozitivnim rezultatima toga”, rekao je Trninić.

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić, kaže da bi ova investicija bila opravdana, jer je put Brčko Bijeljina preopetereće saobraćajem. Tvrdi da su kineski investitori, koji su dobili  koncesiju za izgradnju autoputa od Banjaluke prema Mrkonić Gradu, bili zainteresovani za gradnju i autoputa Brčko – Bijeljina, još prije dvije i po godine. I dok ministar uvjerava da idejnog projekat još nema, Mićić tvrdi suprotno.

„Oni su tada, napravili, mi imamo idejno rješenje trase.Trasa je definisana. Oni su tada rekli da bi rado krenuli da rade auto put Brčko-Bijeljina iz više razloga. Zato što nije teška trasa, zato što se može brzo napraviti, zato što je put Brčko Bijeljina opterećen. Ja mislim da je to dobro, ali se bojim da je to samo predizborno obećanje. S obzirom da nismo iste političke opcije, veoma teško se oni odlučuju da ulože u Semberiju”, izjavio je Mićo Mićić, gradonačelnik Bijeljine.

I građani Bijeljine podržavaju ovu ideju, ali su skeptični po pitanju njene realizacije.

Šta o svemu misle prvi ljudi distrikta nismo saznali. Iz kabineta gradonačelnika ne žele da bilo šta komentarišu, dok se cijela priča ne sporvede u djelo.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )