FOTO: Nezavisne.com

Trinaestogodišnji Džošua Bekford ima autizam, ali to ga nije spriječilo da sa šest godina postane najmlađa osoba koja je učila na prestižnom Oksfordu. San mu je postati neurohirurg, a nedavno se našao na listi 30 najznačajnijih autističnih ljudi na svijetu.

Kad mu je bilo samo 10 mjeseci, njegov otac Noks Daniel shvatio je da mu sin ima natprosječnu sposobnost učenja dok ga je držao na krilu sjedeći za kompjutorom.

"Shvatio sam da ga zanima tastatura. Počeo sam mu govoriti koje je koje slovo i primijetio da ih pamti i da razumije o čemu govorim. Kad bih mu rekao da pokaže određeno slovo, on bi to i napravio", ispričao je Daniel.

S tri godine već je mogao čitati, te je tečno govorio japanski, prenosi Megaphone. 

Godine 2011. otac je odlučio da mu postavi izazov, te se javio Univerzitetu na Oksfordu s molbom da ga prime na program učenja filozofije za nadarene klince stare između osam i 12 godina. Primili su ga iako je bio mlađi od toga, te je tako sa šest godina postao najmlađa osoba koja je upisana na Oksford.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )