FOTO: pixabay

Na najnovijoj ATP listi nema većih promijena. Vođstvo Novaka Đokovića ispred Rafaela Nadala je neznatno smanjeno, a najveći napredak i to za pet pozicija je zabilježio Gael Monfis.

Na samom vrhu ATP liste nema većih promijena. Kako je Rafael Nadal odbranio trofej Rodžers kupa on ima isti broj ATP bodova kao i prošlog ponedeljka, dok je Novak Đoković, zbog neučešća u Kanadi izgubio 90 bodova. Tako je razlika između njega i Nadala sada 4380 bodova. Treći je i dalje Rodžer Federer koji ima 485 bodova manje od Nadala. 

Četvrti je Dominik Tim, a Stefanos Cicipas je izgubio petu poziciju na kojoj je sada Kei Nišikori. Šesti na svijetu je Saša Zverev, a mladi Grk je pao na sedmu poziciju. Top 10 kompletiraju Karel Hačanov, Danil Medvedev i Fabio Fonjini.

Borna Ćorić je napredovao i sada je 13. igrač svijeta, dok je Gael Monfis imao najveći napredak među 20 najboljih na svijetu jer je sa 20. pozicije došao na 15. Marin Čilić je izgubio dvije pozicije u odnosu na prethodnu sedmicu i sada je 18. teniser svijeta. 

Dušan Lajović je ostao na poziciji 28, Laslo Đere na poziciji 37, dok je Filip Krajinović napredovao jednu poziciju u odnosu na prošlu sedmicu pa je sa 1008 poena na 50. mjestu na ATP listi. Miomir Kecmanović je na poziciji 58, Ivo Karlović na 80. mjestu, a od igrača iz regiona jedino još Aljaž Bedene je u prvih 100. Slovenac je na poziciji 90. 

Nikola Milojević je na 150. poziciji na svijetu, a Viktor Troicki na 153. Janko Tipsarević ima napredak od tri mjesta u odnosu na prošlu sedmicu pa je sada 257. igrač na ATP listi. 

Damir Džumhur je najbolje plasirani bosanskohercegovački teniser. On je napredovao pet mjesta i sada je 104. igrač na svijetu. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )