FOTO: pixabay

Na najnovijoj ATP listi nema većih promjena u vrhu, Novak Đoković i dalje ima 3740 poena više od Rafaela Nadala, a novina je da su neki srpski teniseri imali blagi pad na listi od poziciju ili dvije.

Sa 11685 Novak Đoković je i dalje najbolji teniser svijeta dok je Rafael Nadal i dalje drugi i on ima 7945 poena. Rodžer Federer je na trećem mjestu sa 6950, Dominik Tim je četvrti 4925, a manje od 1000 poena zaostatka za njim imaju Danil Medvedev, Saša Zverev i Kei Nišikori. Najboljih 10 kompletiraju Stefanos Cicipas, Karen Hačanov i Roberto Bautista Agut. 

Borna Ćorić je najbolje plasirani hrvatski teniser i on je i dalje 12. igrač svijeta što mu je rekord karijere, a Marin Čilić je i dalje 23. na svijetu. Najveću promjenu u odnosu na prošli ponedeljak predstavlja napredak Benoa Pera, koji je sa 30. došao na 26. poziciju te je tako i Dušana Lajovića pomjerio sa 28. na 29. mjesto na svijetu. Per je taj plasman napravio zbog plasmana u finale Vinston Salema gdje je izgubio od Roberta Hurkača. Poljak je osvajanjem tog turnira sa 41. došao na 35. mjesto, a zbog njega je Laslo Đere izgubio dvije pozicije i sada je 39. na ATP listi. 

Miomir Kecmanović i Filip Krajinović su izgubili po jedno mjesto na listi i sada su 50. odnosno 52. na listi, dok je Ivo Karlović i dalje na poziciji 79. Aljaž Bedene je odmah iza njega, a povratnik u Top100 ove nedelje je Damir Džumhur koji je zbog ulaska u drugo kolo Vinston Salema sada na 99. poziciji na ATP listi. 

Nikola Milojević je 148. na listi, Viktor Troicki je odmah iza njega, Peđa Krstin je 210, a Janko Tipsarević 260. igrać svijeta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )