FOTO: InfoBijeljina.com

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i zamjenik ministra za ljudska prava i izbjeglice u Savjetu ministara BiH Predrag Jović zvanično su danas pustili u saobraćaj novoasfaltiranu dionicu lokalnog puta L-5 od Donjeg Crnjelova ka rijeci Savi, odnosno, graničnom prelazu prema Jameni u Srbiji.

Sredstva za asfaltiranje ovog puta u iznosu od 350.000 konvertibilnih maraka na inicijativu bijeljinske Gradske uprave obezbijedio je Savjet ministara BiH. Novoasfaltirana dionica je duga oko 2.100 metara, a asfaltiran je i dio saobraćajnice pred sam granični prelaz u dužine od 230 metara.

-  Dobra saradnja sa Savjetom ministara doprinijela je da realizujemo ovaj i ne samo ovaj projekat. Ovaj put je veoma značajan jer vodi ka Srbiji i koristi ga veliki broj građana, pogotovo kad su gužve na graničnim prelazima u Rači i na Pavlovića mostu, a koristi ga i stanovništvo iz Crnjelova i Jamene za lokalni saobraćaj. Ostao je još kilometar i 700 metara da se završi čitav ovaj putni pravac, ali očekujemo da ćemo u narednom periodu uspjeti da asfaltiramo i taj dio - naveo je gradonačelnik Mićić, koji je izrazio očekivanje da će ovaj granični prelaz uskoro dobiti i električnu energiju.

- Moj mandat je na neki način krunisan završetkom radova na ovoj dionici puta, jer sam uz pomoć predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Denisa Zvizdića i njegovih zamjenika Mirka Šarovića i Vjekoslava Bevande uspio da usmjerim sredstva za asfaltiranje ovog puta. Ovo je jedini međunarodni granični prelaz koji nije bio asfaltiran i prije dvije godine smo pokrenuli inicijativu za asfaltiranje. Zahvaljujući saradnji sa Upravom za indirektno oporezivanje uspjeli smo da dobijemo i njihovu saglasnost. Savjet ministara svake godine izdvaja sredstva za unapređenje infrastrukture, odnosno puteve koji su od državnog interesa i u ovom slučaju smo izlobirali da bude asfaltiran ovaj put u Semberiji - naveo je Jović.

- Hvala Savjetu ministara BiH i Gradskoj upravi što je ovaj put asfaltiran, što će mnogo značiti mještanima, jer je ovo vrlo frekventna dionica, a nerijetko se koristi i granični prelaz - istakao je  predsjednik MZ Donje Crnjelovo Bogdan Tadić.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )