FOTO: Srpska info

Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić rekao je da ovo ministarstvo ima puno razumijevanje za probleme sa kojima se prevoznici i špediteri susreću posljednjih dana, ali je apelovao da odustanu od blokada carinskih terminala i graničnih prelaza, jer se na taj način nanosi šteta, kako vlastitom poslovanju, tako i privredi Srpske.

Trninić se nada da će rukovodstvo Uprave za indirektno oporezivanje /UIO/ u što skorijem roku organizovati sastanak sa svim relevantnim subjektima na kom će se zajednički iznaći rješenje problema u vezi sa najavljenim izmještanjem carinskog terminala sa graničnog prelaza Rača. 

On je danas u Banjaluci ragovarao sa predstavnicima Udruženja za unutrašnji i međunarodni transport Srpske i predstavnicima špeditera o nedavnim obustavama rada i blokadama graničnog prelaza Rača, te namjerama UIO da izmjesti carinsku ispostavu sa ove lokacije. 

Predstavnici udruženja i špediteri upoznali su Trninića sa problemima sa kojima se susreću i zaključeno je da je ova problematika u isključivoj nadležnosti UIO i drugih institucija na nivou BiH, saopšteno je iz resornog ministarstva. 

Ministarstvo saobraćaja i veza Srpske prethodno je u dva navrata uputilo dopis UIO s ciljem održavanja sastanka sa svim uključenim subjektima kako bi se navedeni problem pokušao prevazići. 

U saopštenju se naglašava da je Ministarstvo saobraćaja i veza Srpske kroz dosadašnje aktivnosti identifikovalo zadržavanja na graničnim prelazima i carinskim terminalima kao jedan od ključnih problema koji otežavaju poslovanje prevoznika i privrede Srpske i smatra da će modernizacija infrastrukture i izgradnja mreže auto-puteva u Srpskoj ostvariti svoj puni smisao tek kada dođe do rješavanja problema uskih grla na graničnim prelazima i carinskim terminalima. 

Sastanku je prisustvovao i predstavnik Privredne komore Republike Srpske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )