FOTO: null

Bijeljinski ansambl "Bisernica" već godinama afirmiše trajne umjetničke vrijednosti srpske narodne muzike i organizuje proslave i muzičke zabave. Direktor Ansambla Stanko Zarić ističe za Srnu da je dug spisak zemalja i gradova u kojima je "Bisernica" nast

Ansambl "Bisernica" osnovan je 2006. godine sa ambicijom da radi na afirmaciji trajnih umjetničkih vrijednosti tradicionalne narodne muzike, ali i na kvalitetnom izvođenju popularne narodne muzike.

Zarić napominje da je Ansambl izrastao na višegodišnjem iskustvu u radu sa folklornim grupama. "Bisernica" na koncertima afirmiše trajne umjetničke vrijednosti narodne muzike, kao i na brojnim "živim" nastupima u najgledanijim tv emisijama.

 Takođe, "Bisernica" učestvuje u obilježavanju raznih godišnjica uglednih kolektiva, kao i velikih firmi, na gradskim slavama, proslavama jubileja i značajnih datuma. Za sve segmente rada Ansambla karakteristični su posvećenost, predanost i vrhunski profesionalizam. Počevši od izbora repertoara, tehničke opremljenosti i pripreme, pa sve do izvođenja programa.

Zarić najavljuje dalju umjetničku ekspanziju i podmlađivanje i proširivanje sastava, te brojne koncerte i međunarodne turneje. "Godine pred nama pokazaće da je bijeljinska kulturna scena dobila pravu nisku bisera - Ansambl `Bisernica`", navodi Zarić.

On ocjenjuje da u naše vrijeme muzika prestaje da bude suština i da izgled postaje važniji, kao i "razgolićenost, banalnost, štos, fora". Nasuprot tome, Zarić poručuje da je njegovanje i promocija tradicionalne narodne muzike, izvedene na stilizovan način i na akademskim instrumentima, osnovni motiv osnivanja Ansambla "„Bisernica" i svrha njihovog rada.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )