FOTO: null

Renomirani košarkaški sajt ,,Eurohups.net,, objavio je listu na kojoj se nalazi šest mladih igrača koji su nove zvezde Evroligaškog takmičenja. Veliku većinu na listi čine igrači sa Balkana.

Od srpskih košarkaša na listi se nalazi igrač Crvene zvezde, Boriša Simanić (17). On zauzima peto mesto. Kada igrač koji još nema 18 godina debituje u Evroligi, uobičajeno je da igra nekoliko minuta, kako bi stekao iskustvo. Međutim, to nije slučaj sa Simanićem. U svom debiju za Cervenu zvezdu protiv aktuelnog šampiona Real Madrida, odigrao je čak 28 minuta i zabeležio 10 poena, imao je četiri skoka i dve blokade. Sjajan učinak mladog košarkaša koji se ponašao na terenu kao da ima 27 a ne 18 godina, stoji na pomenutom sajtu.

Dženan Musa (16) zaslužio je prvo mesto na listi, kao jedan od najmlađih igrača koji je debitovao u ovom takmičenju. Svoj prvi nastup zabeležio je igrajući za Cedevitu protiv Olimpijakosa. Za pet minuta provedenih na terenu postigao je četiri poena.

Odmah iza njega je Luka Dončić (16) koji je pre nekoliko meseci postao najmalađi igrač u redovima Reala iz Madrida, a protiv Himkija u prvom kolu Evrolige, bek Slovenije, zabeležio je svoj debi.

Na trećem mestu je još jedan igrač Madriđana, Dino Radončić (16). Ovaj mladi Zrenjaninac svoj prvi nastup u Evroligi zabeležio je protiv Zvezde, kada ga je Pablo Laso ubacio na teren poslednja dva minuta.

Visent Kole, trener Strazbura protiv Crvene zvezde u Beogradu, ubacio je u igru svog tinejdžera Frenka Ntilikinu (17). Odigrao je 12 minuta za svoju ekipu i zaslužio je da se nađe na četvrtom mestu ove liste.

Poslednji na listi je Dragan Bender (18), momak rođen u Bosni. Igra za ekipu Makabi Tel Aviva, a prve nastupe u Evroligi upisao je protiv CSKA.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )