FOTO: pixabay

Vozačima na putevima na području Mrkonjić Grada jutros se savjetuje da budu oprezni zbog magle koja smanjuje vidljivost, a onima koji putuju dionicama Karanovac-Kneževo-Turbe, Banjaluka-Crna Rijeka, Sarajevo-Foča i Rogatica-Višegrad da obrate pažnju na učestale odrone, saopšteno je iz Auto-moto saveza Republike Srpske.

Na području Federacije BiH zbog manifestacije u Podmilačju danas će od 10.00 do 22.00 časa i sutra od 6.00 do 16.00 časova na snazi biti zabrana sabraćaja za teretna vozila na magistralnom putu Jajce-Podmilačje-Banjaluka. Alternativni pravac za ovu kategoriju vozila je Jajce-Mrkonjić Grad-Banjaluka. 

Iz istog razloga sutra do ponoći zabranjen je prevoz eksplozivnih materija na području Srednjobosanskog kantona. 

Kraći zastoji su mogući na dionicama na kojima se izvode radovi i gdje saobraćaj reguliše privremena signalizacija, čije poštivanje je obavezno. 

U Brčkom je zbog izgradnje kružnog toka na dijelu magistralnog puta gdje se spajaju ulice Bijeljinska i Ilićka jedan izmijenjen je režim u odvijanju saobraćaja. 

Iz AMS-a mole učesnike u saobraćaju da prate saobraćajnu signalizaciju i uputstva radnika na terenu. Predviđeno je da radovi traju do 26. jula. 

Zbog izgradnje auto-puta na magistralnom putu Klašnice-Prnjavor u mjestu Hrvaćani saobraćaj je preusmjeren na privremenu obilaznicu u neposrednoj blizini, a na magistralnom putu Klašnice jedan-Prnjavor-Gornja Vijaka na snazi je izmjena saobraćaja zbog izgradnje kružne raskrsnice u Prnjavoru. 

Polučasovne obustave saobraćaja zbog deminiranja terena svaki dan aktuelne su do 18.00 časova na magistralnom putu Brod-Odžak na lokaciji Klakari, a u mjestu Liješće do 14.30 časova. 

Izmjene u režimu odvijanja saobraćaja aktuelne su na području distrikta zbog izgradnje obilaznice oko Brčkog, kroz ulice Srpske vojske i 27. marta u Bijeljini, na magistralnom putu Sarajevo-Foča na lokalitetu Sijeračke Stijene, na regionalnom putu Obudovac dva-Lončari. 

Zbog izgradnje kružne raskrsnice u Istočnom Novom Sarajevu na regionalnom putu Kula-Vrace na granici Republike Srpske i FBiH izmijenjen je režim saobraćaja na ukrštanju ulica Ive Andrića, Nikole Tesle i Vojvode Radomira Putnika. 

U mjestu Rakovac na regionalnom putu Karan-Novi Grad saobraćaj je potpuno obustavljen zbog aktiviranog klizišta. 

Zbog aktiviranih klizišta jednom trakom, naizmjenično, saobraćaj se odvija regionalnim putevima Karanovac-Kneževo u mjestu LJubačevo, te Ukrina-Gornja Vijaka, Bratunac-Drinjača i Lopare /Mačkovac/-Čelić, a vozila usporeno saobraćaju na magistralnom putu Banjaluka-Jajce na lokalitetu Srpskih Toplica. 

U toku je izgradnja mosta preko rijeke Zovidolke na regionalnom putu Nevesinje-Berkovići u mjestu Zovi Do, pa vozila saobraćaju preko privremeno izgrađenog mosta u neposrednoj blizini. 

Na Ozrenu je i dalje na snazi zabrana saobraćaja na dionici Doboj-Manastir Petrovo za sva vozila čija ukupna masa prelazi tri i po tone. 

Na regionalnom putu Teslić-Podjezera /granica Republike Srpske i FBiH/ zbog oštećenja mosta u mjestu Žeželja zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi pet tona. 

Saobraćaj teretnih vozila na regionalnom putu Površnice-Lopare preusmjeren je na putni pravac Lopare-Priboj-Banj Brdo. 

Na području Banjaluka večeras od 18.00 časova do ponedjeljka, 25. juna, ujutro u 5.00 časova na znazi će biti zabrana saobraćaja u Ulici Kralja Petra Prvog Karađorđevića na dijelu od Hotela "Bosna" do Ulice Marije Bursać, koja će biti pretvorena u pješačku zonu. 

U ostalim banjalučkim ulicama u kojima se izvode radovi na snazi su obustave i izmjene režima u odvijanju saobraćaja, te je na tim mjestima obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije. 

Na području Federacije BiH na dionici auto-puta Lepenica-Tarčin zbog radova na potpornom zidu saobraća se preticajnom trakom, uz ograničenje brzine od 60 kilometara na čas. 

Zbog sanacije klizišta na dionici auto-puta Lepenica-Sarajevo sjever, saobraćaj je kod tunela Igman preusmjeren u preticajnu traku, dok je na lokalitetu Treševine usporeno saobraćanje. 

Zbog sanacionih radova na vijaduktu Reljevo, u smjeru petlja Butile-Sarajevo sjever zatvorena je preticajna traka. 

Na graničnim prelatima u BiH jutros nema dužih zadržavanja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )