FOTO: null

Bijeljina i Republika Srpska, dobile su prvi klub američkog fudbala - Lavovi Bijeljina.

Stefan Erdei je Vojvođansku ravnicu zamijenio Semberskom, a Novi Sad - Bijeljinom, sve iz želje da svoje znanje o američkom fudbalu podijeli sa ljudima koji žive u našem gradu.

"Američkim fudbalom sam počeo da se bavim prije nešto više od 10 godina, kada sam još uvek bio dijete koje je došlo na trening novosadskih Dukesa čisto iz radoznalosti. S obzirom da sam bio suviše mali, a američki fudbal još uvek nije bio toliko razvijen u Srbiji, dugo vremena sam se bavio trčanjem. Kako su godine prolazile, ljubav za fudbalom je došla na jedan sasvim drugi nivo, postala je strast i svrha. Igrao sam u mnogim klubovima i stekao veliko znanje o ovom sportu, koje sad sad imam priliku prenijeti i na druge", navodi za portal Bijeljina danas, trener Lavova.

Kada je došao u BiH, samo u Sarajevu je bio aktivan jedan klub američkog fudbala, pa je Stefan donio odluku da započne sa igrom i edukacijom ljudi u Bijeljini. 

"Razmišljajući o rečenici, koju je jedan kolega igrač rekao "Its more than football, its building a culture!" shvatio sam da je došlo vrijeme da se ta stvar primjeni i na teritoriji BiH. Dakle, zbog same ljubavi prema sportu i cilju da mladi probaju nešto potpuno novo, KAF Lavovi su osnovani u Bijeljini", kaže Stefan.

"Što se tiče samog kluba, planiramo da do kraja ove godine naučimo momke i devojke samoj poenti američkog fudbala i spremimo ih za takmičenje flag fudbala što je bezkontaktna verzija istog, a naredne godine već da počnemo sa takmičenjima u tackle varijanti ili ful kontakt fudbalu. Za sada stoji da bi sledeću sezonu trebali igrati u trećoj ligi Srbije i nadam se našoj domaćoj ligi", kaže Stefan. 

Interesovanje za ovaj sport sada je velika i to je ono što će doprinijeti klubu da uspiješno realizuje planove. 

"Trenutno smo u pregovorima o saradnji sa Pedagoškim Fakultetom u Bijeljini koji bi trebao da nas prati kroz cijeli proces razvoja kluba, pa se nadamo njihovoj pomoći", navodi Stefan i dodaje da u BiH, trenutno postoji samo tri kluba američkog fudbala: Sarajevo Spartans, Tuzla Saltminers i Lavovi Bijeljina.

"Zajedničkim radom do kraja 2017. godine nadamo se da će biti oformljen savez BiH, a naredne godine i domaća liga" kaže Stefan za kraj razgovora. 

Treninzi kluba američkog fudbala Lavovi Bijeljina, se održavaju ponedeljkom i petkom od 18 časova na sportskom kompleksu "Soccer kids" (nekadašnji fk Ledinci), i svi su dobrodošli! 

Igraj američki  fudbal, budi drugačiji!

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )