FOTO: null

Košaraši Crvene zvezde Telekom pobedili su Partizan NIS 81:73 i sa 3-1 u seriji plasirali se u finale ABA lige, i što je još važnije u Evroligu.

Crveno-beli su loše počeli meč, gubili su deset razlike u prvom periodu, ali su zahvaljujući mnogo boljem šutu preokrenuli do poluvremena i u nastavku održavali vođstvo, piše B92 .

Junaci Zvezdina pobede bila su dvojica Amerikanaca, Čarls Dženskins je blistao u prvom, a Markus Vilijams u drugom poluvremenu.

Najefkasniji u pobedi Zvezde bio je Markus Vilijams sa 19 poena, od čega je većinu postigao u drugom poluvremenu, te sa šest u nizu krajem trećeg perioda možda i prelomio meč. Dženkins ga je pratio sa takođe 19 poena, dok je dabl-dabl ostvario Boban Marjanović sa 12 poena i 13 skokova. Dvocifren učinak imali su još Nikola Kalinić sa 11 i Luka Mitrović sa 10 poena. 

Partizan je imao samo jednog raspoloženog igrača, ali 25 poena Eda Murića nije bilo dovoljno za majstoricu. Najbolje ga je pratio Nikola Milutinov sa 13 poena uz 8 skokova, opet je podbacio Aleksandar Pavlović sa samo 3 poena (0/7 iz igre), dok je Milosavljević dobro otvorio meč sa nekoliko atraktivnih koševa, ali su ga posle faulovi zaustavili na devet poena, do isključenja u 27 minutu. 

Zvezda je dobila prvi meč 73:64, Partizan je napravio "brejk" u drugom sa 70:68, da bi crveno-beli uzvratili u subotu 95:85. U drugom polufinalu igraće se "majstroica", Cedevita je sa dve pobede u Zagrebu vratila seriju protiv Budućnosti u Podgoricu.

Partizan je bolje otvorio meč, serijma koševa Milosavljevića i Murića, uz pomoć Mačvana, crno-beli stižu do dvocifrene prednosti sredinom prvog perioda (21:11), ali Dženkins sa osam uzastopnih poena uz trojku Kalinića vraćaju Zvezdu u egal posle uvodnih deset minuta (24:22). 

Usledila je žestoka borba dve odbrane u drugoj četvrtini, crno-beli su sve teže dolazili do poena, ali ni igračima Zvezde nije išlo najbolje u napadu. Ipak, nadmoć domaćina u skoku crveno-beli su u finišu poluvremena nadoknadili sa nekoliko trojki, te preokrenuli na koš prednosti na poluvremenu (36:38). 

Iako je Partizan kontrolisao skok i opet dobro pokrivao Marjanovića u reketu, Zvezda je sve to nadoknadila sa šest trojki (od 15), dok su crno-beli postigli samo jednu za 20 minuta (od 8). 

U trećem periodu tempo je još više usporen, Partizan je nastavio da se muči u napadu, ali je imao raspoloženog Murića (15p), koji je sa tri trojke održavao crno-bele u igri. Zvezda je imala više raspoloženih igrača, Kalinić i Jović su pogađali u prvoj polovini, Mitrović i sve bolji Vilijams u drugoj polovini četvrtine, te stekla maksimalnih devet poena prednosti. Crno-beli su ušli i u probleme sa faulovima, jer su po četiri napravili Akojon i Milosavljević, pa su zaostajali šest poena pred poslednjih deset minuta (58:64).

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )