FOTO: null

Ambasada SAD alarmirana je pravcem u kojem planirani referendum vodi Republiku Srpsku kao entitet, kao i prijetnjama koje on predstavlja za sigurnost, stabilnost i prosperitet BiH. Mi smo protiv ovog referenduma i bilo kojih priprema za njega jer predstav

U saopštenju piše kako su angažovali  relevantne odjele  i agencije Vlade SAD da bi se odlučilo o  primjerenoj reakciji prema onima koji su odgovorni za ovu političku provokaciju.

Kako piše u saopštenju, blisko sarađuju sa Misijom EU i OHR u vezi sa preduzimanjem narednih koraka.

"Ohrabreni smo činjenicom da se u RS vodi legitimna  debata o korijenima ovog političkog manevra kao i motivima koji stoje iza njega. Ovaj otvoreni diskurs o raskolu između korumpiranih snaga koje vode  proces odlučivanja u  RS i onoga što je istinski u najboljem interesu  njenih građana  indikator je energičnog i transparentnog demokratskog sistema koji može i treba da postoji u BiH", piše u saopštenju.

Kako kažu, iz ovog referenduma ne može proizaći ništa dobro.

"Budućnost ove zemlje  i svih njenih građana je u  kontinuiranom procesu integracija u EU.  Ovaj cilj je sasvim ostvariv i mi želimo da radimo sa  građanima  Republike Srpske na stvarnom poboljšanju kvaliteta njihovog života.  Sada je na rukovodstvu ovog entiteta da se opredijeli ili za napredak ili za političku i ekonomsku izolaciju", navedeno je u saopštenju.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )