FOTO: tvsa.ba

Iz Ambasade SAD-a u BiH reagovali su na današnju izjavu Milorada Dodika da će Republika Srpska prekinuti kontakt sa službenim predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država i Velike Britanije.

"Današnja najava predsjednika Milorada Dodika da će Vlada Republike Srpske prekinuti kontakte sa zvaničnim predstavnicima Sjedinjenih Američkih Država i Ujedinjenog Kraljevstva još je jedan korak niz opasni put koji je izabrao – put izolacije i autoritarne vladavine", saopšteno je iz Ambasade SAD.
 
Vlada RS danas je saopštila da je usvojena Informacija o prekidu saradnje sa ambasadama SAD i Velike Britanije te su uputili zahtjev zvaničnicma RS na svim niovima vlasti, uključujući i nivo BiH, da ne sarađuju sa njima.
 
"To je put koji ne donosi beneficije stanovnicima RS, stanovnicima za koje Dodik tvrdi da ih štiti. Sjedinjene Američke Države imaju dugogodišnje radne odnose sa institucijama Republike Srpske, a mi ćemo nastaviti da pružamo pomoć građanima Republike Srpske kao što smo to činili svih ovih godina. Nećemo pomoći režimu koji koristi autoritarnu taktiku protiv vlastitog naroda ili koji koristi dobronamjernu stranu pomoć da podrži neustavne ili antidejtonske aktivnosti. Dodikovo sve veće odbacivanje dugogodišnjih partnera Bosne i Hercegovine i prihvatanje autoritarnih lidera nanosi štetu Republici Srpskoj. Dodikovi očajnički potezi stavljaju pod hipoteku budućnost svojih stanovnika kako bi podržao svoj režim i korumpirane interese", poručuju iz Ambasade SAD u BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )