FOTO: null

Kamere širom svijeta svaki dan ulove nevjerovatne prizore, međutim trenutak kad se muškarac na Floridi fizički obračunao sa aligatorom kako bi spasio svojeg tromjesečnog psića jedan je od najnevjerovatnijih ikad zabilježenih.

 

Penzioner Richard Wilbanks (74) šetao je tromjesečno štene po imenu Gunner pokraj svoje kuće u Floridi kad je iz jezera izletio mladi aligator i zgrabio štene te ga počeo odvlačiti u vodu.

"Šetali smo se pokraj jezera i izletio je iz vode kao projektil. Nikad nisam ni pomislio da aligator može biti toliko brz" ispričao je 74-godišnjak američkim medijima, prenosi Bored Panda.

Čim je vidio da mu gmaz vuče štene u vodu, odmah mu je porastao adrenalin, otkrio je. Instinktivno je skočio u vodu kako bi zaustavio mladog aligatora da pobjegne sa svojim plijenom.

Bila je riječ o sasvim mladom primjerku te vrste, aligator nije bio duži od 60 cm. Problem je bio držati njegovu čeljust otvorenom, pa je Wilbanks zgrabio aligatora i odvukao ga na obalu. Potom je gurnuo svoje ruke u njegovu čeljust i prisilno je stao otvarati. Ubrzo je čeljust bila dovoljno otvorena da Gunner može pobjeći. Štene je zadobilo samo jednu ranu, dok su Wilbanksove ruke bile izgrižene.

Događaj su snimile kamere koje su postavljene u partnerstvu s ekološkim organizacijama, a čija je svrha prikazati ljepote divljine i pritom edukovati. Wilbanks je podržao inicijativu i ne želi da itko premjesti aligatore iz jezera pokraj njegove kuće jer, kako je rekao, razumije da su aligatori dio prirode i dio ljudskih života. No, promijenio je ipak jednu stvar – način na koji ide u šetnju s Gunnerom.

Objavljena snimka oduševila je sve, pogotovo činjenica da 74-godišnjak, hrvajući se s aligatorom, nije ispustio cigaru iz usta.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )