FOTO: InfoBijeljina

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin koji boravi u zvaničnoj posjeti Moskvi, gdje predvodi delegaciju Srbije, sastao se sa ministrom unutrašnjih poslova Ruske Federacije, generalom policije Vladimirom Kolokolcevim.

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin i ministar unutrašnjih poslova Ruske Federacije Vladimir Kolokolcev, saglasili su se da je saradnja Srbije i Ruske Federacije u oblasti bezbjednosti na visokom nivou. 
 
Ministar unutrašnjih poslova Ruske Federacije Vladimir Kolokolcev, zahvalio se  Aleksandru Vulinu na pažnji koju je posvetio razvoju saradnje srpske i ruske policije tokom njegovog mandata na čelu Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije.

Ministar unutrašnjih poslova Ruske Federacije Vladimir Kolokolcev je obavijestio potpredsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vulina o pokušajima uvođenja ograničenja za učešće Rusije u međunarodnim policijskim organizacijama, a posebno o pokušajima isključenja iz Interpola. 
 
Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin kazao je tokom razgovora da borba protiv transnacionalnog kriminala ne može biti uspješna bez učešća Ruske Federacije, te da mjere uperene protiv Rusije, štete interesima borbe protiv kriminala i smanjuju efikasnost suprotstavljanja transnacionalnim kriminalnim grupama. 

Srpski potpredsjednik Vlade zahvalio se ministru unutrašnjih poslova Ruske Federacije na poštovanju suvereniteta i teritorijalnog integriteta Srbije i sprečavanju prijema takozvanog Kosova u Interpol. 

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin istakao je da će Srbija i Rusija nastaviti da se uzajamno podržavaju u međunarodnoj areni i međunarodnim policijskim organizacijama. 

Potpredsjednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vulin i ministar unutrašnjih poslova Ruske Federacije Vladimir Kolokolcev istakli su da se raduju nastavku zajedničke saradnje u oblasti bezbjednosti.
Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )