FOTO: null

Gradonačelnik Bijeljine Mićo Mićić i američki ambasador u BiH Morin Kormak saglasili su se danas da je veoma važno raditi na aktivnostima koje vode ka EU, kao i na ekonomskim pitanjima.

"Najvažnije za sve građane ove zemlje jeste mogućnost da budu zaposleni i da na neki način ostvaruju ekonomski prosperitet", rekla je Kormakova nakon sastanka sa Mićićem. 

Istakavši da je Bijeljina lijep i veliki grad, i čestitajući za postignuti vidljivi oporavak od prošlogodišnjih poplava, Kormakova je rekla da su njena nastojanja da, od kada je došla u BiH, posjeti što više mjesta i razgovara sa ljudima. 

"Veoma sam zadovoljna što ću sutra, zajedno sa gradonačelnikom, posjetiti selo Balatun u kojem ćemo predstaviti jedan projekat u saradnji sa USAID-om i UNDP-om", rekla je Kormakova. 

Mićić je rekao da se u Bijeljini i dalje radi na sanaciji posljedica poplava, kao i na prevenciji, te zahvalio Kormakovoj za pomoć koju je Bijeljina dobila u toku i nakon poplava, kao i sada. 

"Razgovarali smo i o temama koje se odnose na aktuelnu politiku, život lokalnih zajednica. Bijeljina potpuno podržava politiku i evropsku i svjetsku, a to je da politiku treba ostaviti po strani i ekonomiju staviti na prvo mjesto", rekao je Mićić. 

On je podsjetio da u ovom pogledu Bijeljina ima pomoć putem projekta "Gold" u vezi sa pripremanjem industrijskih zona i pripremanjem povoljnog poslovnog okruženja u koje bi došla preduzeća, investitori i otvarali nova radna mjesta. 

Mićić je istakao da je Kormakovu upoznao o činjenici da se u Bijeljini poštuju ljudska prava i vladaju demokratski procesi, te da grad ima izvanrednu saradnju sa svim ljudima koji žive u njemu, i povratnicima, i Bošnjacima, i Romima, i Slovacima i katolicima. 

"Siguran sam da možemo poslužiti kao primjer kada je riječ o napretku u dobrim odnosima među narodima u našem gradu", rekao je Mićić. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )