FOTO: rts.rs

Malim ali sigurim koracima NBA ide ka ponovnom pokretanju sezone, a košarkaš Bruklina Spenser Dinvidi otkrio je da je planirani datum povratka 15. jul.

Bek Netsa je na svom Tviter nalogu objelodanio kakav je plan lige što se tiče povratka.

Kao datum ponovnog igranja utakmica navodno je određen 15. jul, dok bi trening kampovi timova u punom kapacitetu trebalo da počnu sa radom 21. juna.

”Čuo sam da je početak odigravanja tih poslednjih 5 utakmica u 'mjehuru' 15. jula", napisao je Dinvidi kao odgovor na tvit poznatnog dizajnera patika Džona Gajgera, koji je napisao ”NBA se vraća 21. juna”, očito misleći na početak priprema timova.

Gajger navodno zna i kada počinje plej-of, a to je 25. jul.

Što se tiče ovih pet mečeva koje Dinvidi spominje, u pitanju je okvirna računica do magične brojke 70, što je broj utakmica koje timovi moraju odigrati kako bi ostvarili pune prihode od TV prava (loklani i nacionalni nivo u SAD).

Trenutno su NBA ekipe odigrale između 64 i 67 utakmica u sezoni.

Dakle, NBA liga je po svemu sudeći bliža odluci da na teren vrati sve timove, iako je i dalje živa ideja da se utakmicama vrate samo one ekipe koje imaju šanse za plej-of, a da se preostali ulesnici doigravanja odrede nekakvim predodigravanjem, odnosno ”plej-inom”. 

Prethodno je za prvi dan juna najavljeno da će timovi dobiti detaljna uputstva od lige, nakon kojih će moći da pozovu igrače da se vrate u pogon, a tada bi trebalo da bude poznat i protokol testiranja igrača i osoblja.

Takođe, gotovo je izvjesno da će se, ukoliko bude vraćanja, mečevi završetka NBA lige igrati u Orlandu, tačnije u kompleksu ”Diznijev svet”, koji ima apsolutno sve uslove za neophodnu ”izolaciju” takmičenja.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )