FOTO: InfoBijeljina.com

Od 165 kontrolisanih vozača motocikala, lakih motocikala, mopeda i bicikala, sankcionisano je 110 zbog nepoštovanja saobraćajnih pravila, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske.

Utvrđeno je da 69 vozača motocikala, lakih motocikala i mopeda ne nosi zaštitnu kacigu, 17 vozača motocikala i lakih motocikala kažnjeno je jer nije imalo položen ispit za vozača A kategorije i potkategorije A1, dok je kod njih 11 istekla potvrda o registraciji vozila.

Tri vozača mopeda su sankcionisana zbog prisustva alkohola u krvi, od kojih su dva imala više od 1,5 promila.

Tokom akcije, koja je sprovedena prethodnog vikenda, a u kojoj je akcenat bio na kontroli vozača motocikala, lakih motocikala, mopeda i bicikala, sankcionisano je i 296 vozača putničkih vozila, među kojima 12 zbog upravljanja vozilom prije sticanja prava na upravljanje, te 14 zbog isteka potvrde o registraciji vozila.

MUP Srpske poziva vozače da se pridržavaju pravila i da vožnju prilagode uslovima puta da bi svoju i bezbjednost drugih učesnika u saobraćaju podigli na što veći nivo.

Akcija je sprovedena na području policijskih uprava Trebinje, Foča, Bijeljina, Zvornik, Prijedor i Gradiška radi podizanja stepena bezbjednosti svih učesnika u saobraćaju. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )