FOTO: rtrs

Službenici Agencije za istrage i zaštitu BiH pretresli su danas dva stambena objekta na području Bijeljine zbog postojanja osnova sumnje da je počinjeno krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelima pranje novca i međunarodna trgovina ljudima, koja su počinjena na teritoriji BiH i Švedske.

Tokom pretresa otkriveni su i privremeno oduzeti tokeni, računarske jedinice, poslovna dokumentacija te drugi predmeti traženi naredbama, saopšteno je iz SIPA.

U saopštenju se dodaje da se aktivnosti provode po naredbama Suda BiH i Tužilaštva BiH, a po zamolnici za pružanje međunarodne pravne pomoći Okružnog javnog tužilaštva Švedske.

- Tokom 2019. godine švedska policija počela je istraživati sumnjive radnje organizovane kriminalne grupe čiji su članovi porijeklom iz BiH, za koje postoje osnovi sumnje da su izvršenjem krivičnih djela sebi i drugome pribavile protivpravnu imovinsku korist veću od 3.000.000 evra - navodi se u saopštenju.

Dodaje se da će o realizaciji navedenih naredbi SIPA sačiniti odgovarajuće izvještaje koji će zajedno sa prilozima biti dostavljeni Sudu i Tužilaštvu BiH.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )