FOTO: null

U Republici Srpskoj u toku je akcija pomoći narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji pod nazivom "Kad bi hljeba bilo više", koja će trajati do 31. decembra.

Akcija je počela juče, a nosilac aktivnosti je Eparhija zvorničko-tuzlanska.

Svi koji žele mogu da se uključe pozivom na broj 1411 i tako pomognu korisnicima narodnih kuhinja pri Eparhiji raško-prizrenskoj, objavljeno je na sajtu Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Eparhija raško-prizrenska već 14 godina uspijeva da održi rad šest narodnih kuhinja širom Kosova i Metohije. Osnovni cilj ovih kuhinja je da se pomogne u prehrani socijalno-ugroženog stanovništva koje je ostalo u svojim domovima i živi u teškim materijalnim okolnostima.

Narodne kuhinje pri Eparhiji raško-prizrenskoj imaju 2.300 korisnika koji žive u izuzetno teškim uslovima u srpskim enklavama.

U Narodnoj kuhinji u opštini Novo Brdo brašna u centralnom magacinu ima do prve polovine decembra.

Zbog opšte ekonomske krize i nedostatka donacija Eparhija raško-prizrenska je u takvoj situaciji da bez hitne pomoći neće moći nastaviti sa radom kuhinja.

"Donacija je sve manje, a sve više onih kojima je pomoć potrebna. Naše malo njima može biti dovoljno, ne zaboravimo stradalnike na Kosovu i Metohiji", poručuju iz Eparhije zvorničko-tuzlanske.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )