FOTO: null

Direktor Policije Republike Srpske Darko Ćulum izjavio je da je danas uhapšeno 18 lica u akciji kodnog naziva “Piramida”, usmjerenoj na suzbijanje proizvodnje i prodaje droge.

Ćulum je naveo da je akcija izvedena na području policijskih uprava Banjaluka, Prijedor i Istočno Sarajevo, dok je Agencija za istrage i zaštitu /Sipa/ BiH asistirala na području Sanskog Mosta i Visokog. 

"Izvršena su ukupno 23 pretresa na ovim lokacijama. U akciji, koju vodi Uprava za organizovani i teški kriminalitet zajedno sa policijskim upravama i Sipom, oduzeto je 95 grama heriona, 1.425 grama marihuane, 23 grama kokaina i 32 grama spida", rekao je Ćulum novinarima u Banjaluci. 

On je dodao da su sva uhapšena lica od ranije poznata policiji, te da će u narednih 24 časa biti predata Okružnom tužilaštvu u Banjaluci. 

Načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a Republike Srpske Darko Ilić naglasio je da je akcija počela u aprilu na području Banjaluke s ciljem dokazivanja krivičnih djela proizvodnja i promet opojnih droga, gdje distribucija ide od dilera do zavisnika. 

"Bazirali smo se na ulično dilanje, ne praveći akcije oduzimanja veće količine droge. U proteklih šest mjeseci imali smo 20 dokumentovanih primopredaja između prodavca i ovisnika", naveo je Ilić. 

On je dodao da je droga u Banjaluku stizala sa područja Sarajeva i Sanskog Mosta. 

"Očekujemo da će za veći broj lica Okružno tužilaštvo odrediti mjeru pritvora, što bi sa licima koja se već nalaze u pritvoru nakon akcije `Petrićevac` bio znatan broj onih koji su na ulici direktno vršili distribuciju droge", rekao je Ilić. 

On je najavio da će u narednom periodu aktivnosti biti usmjerene na to da bude otežana dostupnost droge na ulicama Srpske. 

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )