FOTO: nezavisne.com

Republičkom javnom tužilaštvu su, u ranijem periodu, podnesena tri izvještaja o krivičnim djelima protiv 32 osobe zbog sumnje da su iste izvršile ukupno 43 krivična djela koja se odnose na malverzacije u vezi sa fiskalnim kasama i računima, saopštio je MUP RS.

Kako se navodi, izvještaje su podnijeli policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet su u okviru  akcije "Fiskalne kase".
 
U saopštenju se dodaje da policijski službenici Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS u saradnji sa pripadnicima policijskih uprava Banjaluka i Prijedor i Poreske uprave RS, a pod nadzorom Republičkog javnog tužilaštva realizuju operativnu akciju u okviru koje se vrše pretresi na 33 lokacije kod 22 osobe.
 
"Akcija je usmjerena na otkrivanje krivičnih djela utaja poreza, neovlašteno bavljenje određenim zanimanjem i izvršenjem krivičnih djela u sastavu kriminalnog udruženja, a koje se odnose na malverzacije u vezi sa fiskalnim kasama", pojašnjeno je u saopštenju u kojem se dodaje da će se sve dalje mjere i radnje preduzmati se pod nadzorom nadležnog tužilaštva.
 
Podsjetimo, u toku su pretresi nekih od najpoznatijih ugostiteljskih objekata u Banjaluci.
 
Kako saznajemo vlasnici lokala osumnjičeni su da su imali softverske programe kojim su izbjegavali plaćanje obaveza državi pri izdavanju fiskalnih računa. Osim toga, u toku su i pretresi osoba za koje se sumnja da su im omogućili korištenje tih programa.

Pratite InfoBijeljina.com putem Android i IOS aplikacije, te društvenih mreža FacebookTwitter, Instagram i VIBER zajednice.
Tagovi

Vaš komentar


Komentari ( 0 )